onsdag 9 oktober 2013

Kurserna på RansbergFörutom en massa härliga inspirerande föreläsningar så hölls det en hel mängd med olika kurser på Stickstämman. Det var tre kurstillfällen under helgen och det erbjöds åtta olika kurser vid varje tillfälle och man fick välja och vraka. Jag hade valt Vantinspiration med Solveig, lyfta maskor med 2stickare och sticka kofta uppifrån och ner med Tant Kofta.
 
 
 
På Solveigs kurs om vantar fick vi veta hur hon gör när hon designar sina vantar. Sen fick vi tomma mönsterpapper som vi själva fick designa vantar på. På bilden syns mitt utkast till en vante med eklöv på. Sen dess har jag köpt rätt garn, jag råkade trilla dit på ett erbjudande med Rauma Finullgarn i helt underbara höstfärger! Nu återstår bara att sticka dem och kanske justera det sista.
 


 
På kursen med 2stickare så var det provlapps-bonanza. Nej, jag har inte stickat allihop. Jag har faktiskt inte stickat en enda på bilden. Jag fick ihop en liten remsa stickning med några olika tekniker. Tyvärr var detta inte riktigt något för mig, att sticka de olika mönsterna var inte svårt, men jag föll inte för tekniken. Det kanske kommer senare, men inte just nu.
 

 
Sista kursen som jag gick var för Tant Kofta. Lotta visade hur hon gör när hon stickar koftor uppifrån och ner. Vi fick göra en liten provlapp och räkna ut hur vi skulle göra för att få koftan som vi ville. Det var inte särskilt mycket matte, resten var prova, prova och prova. Jag kom inte så långt på min kofta, ungefär 1,5 cm på kanten längst upp. Sen har det inte hänt så mycket efter det. Det kommer, jag har bara lite annat som ska bli klart först.
 
Jag är väldigt nöjd med valet av mina kurser och hade inte ändrat på något. Nu önskar jag mig bara lite mer tid till att sticka...
 
/J
 
 
 

2 kommentarer:

 1. Åh, vad det låter roligt! Tänk att få hålla på att förkovra sig en hel helg med sitt stora intresse.
  Jag ska få göra det snaaart, vi ska åka på stickevent i Habo nästa helg. Längtar som rackarn.
  Sarah

  SvaraRadera
  Svar
  1. Alltså, det är fantastiskt roligt! Och Stickmys i Habo låter super!

   Radera