måndag 23 september 2013

Är det hösten?

Jag har kommit in i ett stim där jag vill sticka allt! Allt, allt, allt. Tiden som finns räcker inte på långa vägar och jag drömmer om att jag kan sticka dubbel så fort eller hela, hela tiden. Sticka när jag äter, sticka när jag sitter på jobbet, sticka när jag promenerar hundar. Givetvis går inte detta och jag lider av inspirations överdos.

Är det för att det har blivit höst? Är det för att jag börjat åka kollektivt till jobbet och har en dedikerad tid som jag kan sticka på? Är det bara för att jag hade alldeles för mycket tid att sticka på förra hösten och nu hinner jag inte med? Jag vet inte, men det känns lagom frustrerande.

Så vad vill jag sticka då?
Jo, det här bland annat; Viajante men... jag har inte 1500 m lace i mitt garnförråd, inte i samma färg och kvalitet. Deep in the Forrest Mittens i härlig Shetlands och Leicester ull. En härlig får-kofta till Theo. Jag har inte boken än, men den verkar vara bland det bästa som utkommit på länge och när jag spanat på Ravelry som vill jag sticka de flesta. Jag pratar ju så klart om den fina boken Vantar för alla årstider. Till sist så har jag garn till tre-fyra tröjor hemma som jag inte bestämt mönster på än och jag vill inte bestämma mig heller, för då är risken att jag sprängs.

Som att detta inte räcker så verkar det bli riktigt "garniga" helger framåt. Nästa helg har familjen planerat in ett besök på Syfestivalen i Borås. Helgen efter det sen, den 4-6 oktober, är det Stickstämma i Värmland på vackra Ransbergs Herrgård. Gissa vad jag ska sticka!

På mina stickor just nu så finns det en Guston-tröja till A, den är så stor att den inte går att jobba på på bussen längre, inte förrän jag kommit till ärmarna. Sen finns det en härlig Autumns End till mig som stickas i härligt underbart Madeleine Tosh garn. Till sist, det som faktiskt får mest stickat eftersom jag har det med mig hela tiden är randiga sockar med garn ifrån Tant Kofta.

Vi får se om något av det blir klart snart så att ni kan få se något klart. Sen finns det ju några småprojekt som blivit nästan klara. Nått saknar knappar och nått är inte blockat och ja, så kan det vara.

/J

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar