lördag 24 september 2011

Scoutdag

Efter en natt med ganska dålig sömn bar det av för att hämta kanoter och sen scouter och till sist mot Surtesjön. Det tog en stund innan alla var i packade i kanoterna så att vi faktiskt började paddla och jag var lite nervös eftersom jag tror att jag gick i mellanstadiet sist jag paddlade kanot. I kom jag utan att vi kantrade och tur var det för vi hade all maten i vår kanot!

Vi paddlade en liten bit, pausade och åt lunch, kom fram till att vi inte kunde hitta något bra ställe att sätta upp vindskydden där vi var så vi fortsatte en liten bit till. Där fanns det ett mycket bättre ställe, till och med med förberedd eldstad. Helt perfekt!

Där efter gav sig ett glatt gäng iväg på geocash-letande. Det var motvind bitvis och ibland helt vindstilla med solen i ansiktet, underbart! Vi visste inte riktigt vilken ö det var vi skulle leta på, men cashen hittades. Tyvärr hade vi inga grejer att byta ut mot de som låg där i, utan scouterna skrev ner sina namn och sen började paddlingen tillbaka. Den gick som en dans, men den gav också lite trötta armar och ljumskar.

Nu ett par timmar senare så känner ju jag definitivt att jag kommer ha träningsvärk i ryggen imorgon. Fast det var värt det. Det är fantastiskt skönt att få glida fram på en spegelblank sjö och bara njuta. Det är skönt att behöva ta i lite för att vinden friskade i lite och det är skönt att se att upplevelsen delas med så många andra.

Efter att jag kom tillbaka blev det en promenad med bästa Ti. Det var lite för länge sen vi sågs och jag håller tummarna för att det faktiskt blir ett filmmaraton i veckan.

/J

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar