tisdag 18 oktober 2011

Ett par till



Det är inte så länge sen ni fick se mina andra strumpor som var klara då, men nu så har det knåpats ihop ett par till. Dessa gick lite fortare och sitter lite bättre på foten då jag använde mindre stickor (2,25 istället för 2,5). Garnet är Crazy Zauberball, inköpt på min semester uppe i Åre. Överlag är jag väldigt nöjd med garnet och kan definitivt tänka mig köpa det igen, men tyvärr är det ju ganska dyrt enligt mig. Strumporna i sig är jag nöjd med, men skulle önska att kontrasten mellan det lila och gröna på den ena strumpan, precis vid hälen, inte var så stor.



/J




onsdag 12 oktober 2011

Solnedgång!!

Så fin och härlig utsikt bjöds jag på ikväll!!






/J

Tokig vecka

Lite så känns det. I fredags åkte jag ner till Skåne och hemhem. På vägen ner stannade jag till i Veddige och träffade Peter, Pavel och Kristoff. Det blev mycket prat och fastän vi inte jobbar ihop längre så är det väldigt enkelt att umgås. De är så härliga människor!

I Skåne så var det fullt hus. Alla tre systrarna var hemma och det märktes att det var omtyckt. På lördagen så blev det en långfika hos farmor med nybakta bullar och stickkavalkad. Alla imponerades över min mössa och strumporna jag har gjort. Sen på söndagen ville Sara också testa på att sticka, så hon började på en tubhalsduk. Den kommer att bli kanonfin! Så där satt vi i soffan stickandes båda två. Jag kämpade vidare med ett annat par strumpor samtidigt som jag försökte ge så bra tips som möjligt till Sara.

På söndageftermiddag bar det iväg upp till Göteborg igen för lite tid med A. Det blev middag i Utby som egentligen inte var planerat och sen lite fixande och trixande hemma. Och så pratades det hus. Hur vi ska göra och vad som är rätt att tänka. Det är inget lätt beslut och just nu så känns det lite smått hopplöst.

Måndagen var jag hemma och gjorde i princip ingenting. Om jag bortser från att tvätta en massa, städa lägenheten och sticka en halv strumpa. Samt förundras över att de har asfalterat backen upp till skogen, undrar om de har tänkt på att den kommer bli livsfarlig när det blir halt...


Sen igår så var det en jobbintervju och sen ett lite diffust jobberbjudande. Det blev ju inte lättare för alla mina tankar. Just nu vet jag varken in eller ut och jag har inte fått något definitivt ja än, men det är så mycket som hänger i luften. Jag borde verkligen känna efter vad det är som jag allra helst vill göra, för det är ju så enkelt? 

Jaja... just nu kan jag ju vila tankarna i lite mer stickning. Nästan klar med strumporna och efter dem så väntar det nog mer strumpor, samtidigt som jag långsamt fortsätter på sjalen. 


PS. Så här fin var bäcken bakom huset i förra veckan. Tyckte att den var härlig där den porlade fram med lite blad som virvlade med.


/J

onsdag 5 oktober 2011

Höstrusk!

Vaknade av att väckarklockan ringde, på tok för tidigt tyckte jag. Fast jag kom upp tillslut och möttes av ösregn. Tack för det! Jag hade väldigt gärna bara krypt ner under täcket igen, men hundarna gillade inte min plan. Så det blav en promenad i rusket. Jag tyckte att det var alldeles för många löv som ramlat av träden nu när det har regnat och blåst.

Regnet gjorde ju dessutom att min plan om att ta med mig kameran ut och ta kort på alla fina löv gick om intet. Nu låg de flesta på marken, spridda i vattenpölar.


Fast dagen har varit väldigt bra. Det blev lite film och stickande i förmiddags. Jag såg långt om länge The Kings Speach, en film om den engelska kungen George VI och hans problem med stammning. På sätt och vis en intressant film som skildrar tiden precis innan andra världskriget, samtidigt så hände det ju inte speciellt mycket. Något toppbetyg får den inte av mig.

Sen så blev det träning på kvällen, efter att vi besökt Utby för att titta på ett hus som en mäklare tipsade oss om. Huset såg definitivt intressant ut och säljarna var intresserade av en snabb affär. Även om det just nu är lite annat som behöver falla på plats innan, men håll tummarna för att det löser sig redan imorgon!

/J

tisdag 4 oktober 2011

Tisdags kväll


Så här ser min tisdags kväll ut. Tillsammans med kanelbullar, som underbara A köpte med sig hem, och en kopp te. Det som jag har på stickorna just nu ska bli en sjal med lite spets på. Färgen går verkligen mot isblått och jag är så nöjd med den. Färgen kommer bli fantastisk i vinter och sjalen med hoppas jag!

Fast det som jag egentligen ville visa upp var strumporna som jag ägnat en del tid åt de senaste veckorna. Tyvärr är det ju vansinnigt svårt att ta kort på sina egna fötter och få det bra, men här kommer iallafall ett försök.


Mönstret heter Hermione's Everyday Socks och finns på Ravelry. Garnet jag använde är Coats Funny Strumpf och med stickor nr 2,50. Så här i efterhand borde jag nog haft stickor nr 2,25 då strumporna är lite stora för mig. Men för mitt första par strumpor till mig så är jag fortfarande vansinnigt nöjd! 

Nej, jag har inte blivit galen. Jag vet att jag visade upp ett par stumpor åt mig själv här för bara en liten stund sen, men de är inte samma sak överhuvudtaget som dessa strumporna är. Det är väldigt stor skillnad på att använda stickor nr 2,50 och stickor nr 4. Plus att dessa är verkligen fina! Lite stolt över dem är jag... Okej då, jag är supernöjd över att jag lyckades få till dem så bra.

/J

Annorlunda

Ja... Det är annorlunda att ha så här mycket tid igen. Jag låter allt ta tid och har inte bråttom, nästan inte alls. Samtidigt är det så mycket som har ändrats sen för ett år sen. Mycket som känns stabilare och tryggare. En hel del andra planer än då och massvis med nya vanor. Fast det känns ändå som att tiden flyger iväg, ungefär så här.


Även om det är annorlunda är det samtidigt skönt. Skönt att låta tiden flyga och livet gå. Jag får chansen att njuta här och nu, istället för att behöva stressa vidare.

/J